Пушилін за підсумками Петербурзького форуму увійшов до десятки рейтингу Brand Analytics за кількістю повідомлень. Огляд публікацій окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу опустилися до рівня ретранслятора "мудрих" думок російського диктатора. Путіна в інформаційному полі було багато, тож місцеві інтернет-ресурси і телевізійні канали могли розслабитися і підлесливо озвучувати кожне його слово.

"Слово царя - тверже сухаря"

Медійна активність господаря Кремля почалася 13 квітня, коли він зустрівся з так званими "воєнкорами". Своєрідним епіграфом до його відповідей на їхні "гострі запитання" можна зробити всіма підхоплену установку, що "Володимир Путін був вельми відвертим і продемонстрував відмінне знання ситуації".

"Наскільки я зміг переконатися, президент створив ефективну систему моніторингу того, що відбувається на лінії бойового дотику. Деякі канали пишуть: президент не любить негативні доповіді і тих, хто їх робить, віддаляє від себе і перестає прислухатися до їхньої думки... Воєнкори, які були присутні на зустрічі з Володимиром Путіним, мали можливість зрозуміти, наскільки він занурений у процес. Він аж ніяк не задовольняється офіційними зведеннями, але може зателефонувати навіть командиру бригади, якщо вона стоїть на гострій ділянці, щоб розібратися в ситуації... Отже, уявляти лідера країни таким собі страусом, який засунув голову в пісок, не треба", - похвалив VIP-ньюзмейкера Олександр Ходаковський, який раптово став дуже обережним у своїх висловлюваннях.

Його "заклятий друг" Ігор Стрєлков радість свого давнього опонента не розділив. Він солідаризувався з одним із "чорних полковників" часів СРСР Віктором Алкснісом.

"Я дуже засмучений зустріччю Верховного Головнокомандувача В.Путіна з воєнкорами. Було сказано багато слів, що вселяють оптимізм. А по суті не було сказано нічого щодо реальної ситуації на фронті. Для мене було шоком, що президент абсолютно не володіє ситуацією на фронті, не знає, які території перебувають під нашим контролем, а які контролюють ЗСУ", - процитував він співзвучні йому слова. А від себе додав знущальний коментар. Він довів до абсурду слова придворних пропагандистів про те, що Путін отримує інформацію з фронту безпосередньо від польових командирів. "Бій догорів... З телефонної будки, що з краю "Градом" битої лісосмуги, телефоную до Москви, по тіні незабудки, звіряючи битий осколками годинник...   Хочу встигнути! - Завдання непросте... поки з поля не зійшов увесь дим - усе доповісти Йому. Я вважаю, що лише для цього залишився я живим! Дзвінок пройшов! Гудки пролунали в трубці! Я весь горю і чекаю... І ось відповідь: "Зачекай, браток! І почекай хвилинку! Тут у мене зараз іде рада! ... Тобто Радбез, кругом доповідей купа, Еко-туризм горить, вже вибач!", - описав Стрєлков уявну розмову людини "з землі" з Верховним головнокомандувачем.

Перший Бал Дениса Пушиліна

Друга частина Марлезонського балету відбулася під час Міжнародного економічного форуму в Петербурзі. Тут на підтанцьовку Володимиру Путіну був випущений ватажок "ДНР" Денис Пушилін. Натхнений тим, що його не погребували запросити на такий важливий захід, "глава нового суб'єкта Федерації", зважаючи на свою недосвідченість, сприймав за чисту монету все, що говорилося в місті на Неві. "ДНР за три дні економічного форуму в СПб уклала 25 угод", - похвалився він. Послужливі журналісти моментально переказували ці обіцянки кращого життя в місцевих засобах масової інформації. Вийшло майже як у Остапа Бендера, який переконував провінційних шахістів у тому, що Васюки незабаром стануть центром цивілізації.

Насамперед Пушилін повідомив жителям "ДНР", що щастя вже близько - до нього залишився всього один крок - за нього треба проголосувати на майбутніх "виборах" "глави республіки". "Т.в.о. глави ДНР Денис Пушилін заявив, що в разі переобрання главою регіону має намір "довести до гідного рівня добробут наших громадян", - проголосили місцеві ЗМІ.  Потім він конкретизував деякі свої обіцянки. Почав із шампанського... Він повідомив, що вже є інвестор, готовий вкласти гроші в зруйновані російськими окупантами та вкрадені в законних власників підприємства "Артемсіль" і Artwinery, більш відомий як завод шампанських вин. "Є вже й інвестор, який визначений. Тобто він готовий уже заходити, проводити ремонтні роботи, запускати підприємство. Також є вже інвестор і на завод шампанських вин в Артемівську. Це підприємство також буде працювати".

Потім він розповів, що "нові регіони готові стати експериментальним майданчиком для апробації нового формату вільної економічної зони". Він визнав, що з приходом "русского мира" Донбас з економічно розвиненого регіону перетворився на бідного родича. "У нас з об'єктивних причин особливі умови, а стан, коли ми отримуємо дотації, не можемо розвивати свою економіку, для нас неприродний, для Донбасу так точно", - пояснив він. І вкотре запевнив, що це все тимчасові труднощі, тому що "в ДНР після введення ВЕЗ очікують досить великий приплив інвесторів". Він навіть підказав Кремлю, як краще організувати цю саму зону в підвладній йому "республіці". Наприклад, скасувати податок на видобуток корисних копалин.

Взагалі, у Петербурзі Остапа, тобто Дениса, що називається, несло. "Ватажок ДНР" увійшов до десятки рейтингу Brand Analytics за кількістю повідомлень у соціальних мережах!

Огляд підготував Юрій Бовх, "ОстроВ"

Статті

Країна
04.05.2024
10:00

Мобілізація в Криму: заманюють грошима та безкоштовною землею

З 20 квітня окупанти в Криму розпочали більш активну мобілізацію чоловіків для війни проти України. Зокрема, на території півострова працюють мобільні мобілізаційні бригади, які розміщуються у публічних місцях
Донецьк
03.05.2024
12:00

Фронт наближається. Покровськ: поїхати не можна залишитися

Лінія фронту з кожним днем наближається, але ми сидимо і чогось чекаємо. Покровськ має всі шанси стати другим Бахмутом або Авдіївкою. Може, вже час шукати безпечніше місце?
Країна
02.05.2024
10:41

Нафтова мішень, або Що показали українські атаки по російським НПЗ

Серед важливих підсумків: побоювання західних союзників Києва, як і слід було очікувати, виявилися безпідставними. Економічні збитки країни-агресора теж не такі великі, як хотілося б. Але це не головне.
Всі статті